08 519 70 666

Support@inleed.se

Vad krävs för att leverera den bästa virtuella servertjänsten 2019?

När det kommer till att välja rätt webbhotell med de rätta tjänsterna, behöver du först förstå vilka behov du själv har.
Detta kan vara väldigt knepigt i början, framförallt om du aldrig har lanserat en hemsida på internet förut.
Nedan finner ni en checklista jag har tagit fram, för att underlätta processen.
Hejsan! Jag heter Alexander Sandvik och driver hittawebbhotellet.se som är en jämförelsetjänst för webbhotell, VPS och dedikerade servrar.

Checklista…
Vilket syfte ska din hemsida fylla?
Är det en vanlig blogg, eller kommer du ha en mer avancerad hemsida?
Behöver du stöd för ett specifika skripts (t.ex. PHP)?
Behöver din hemsida speciell programvara?
Hur stor (eller liten) kommer din webbtrafikvolym vara eller bli?
…Den sista nämnda frågeställning är särskilt viktig i sammanhanget. Eftersom att om du förväntar dig en låg trafik på hemsidan varje månad, kommer du ofta undan med ett webbhotellkonto. Om fallet är tvärtom och du förväntar dig att din hemsida ska driva mycket trafik, är det bästa alternativet att välja en enklare variant av ett VPS konto.
Kort om skillnaden mellan ett webbhotell och en virtuell server (VPS).

Både består av en fysisk server som är placerad i en serverhall. Ett webbhotell är en fysisk server som leverantören har delat upp på många konton. En VPS, precis som ett webbhotell, är också uppdelad i flera delar av servern men med en VPS får man full tillgång till sin del av servern för att exempelvis installera vad man vill.
Detta medför givetvis många fördelar över ett webbhotell, men det kommer vi inte gå in på i den här artikeln.

Om svaret på de andra frågorna landar i att du behöver en VPS, blir nästa naturliga fråga vilken leverantör ska jag välja?
Som tidigare nämnt driver jag hittawebbhotellet där vi arbetar aktivt för att jämföra de 7 bästa leverantörerna av hosting mot varandra för att du som kund ska på ett överskådligt sätt kunna se vilken leverantör du bör välja.

Med det sagt har vi placerat Inleed på plats 1 för vår lista för virtuella servrar.
Vad krävs då för att leverera den bästa virtuella servertjänsten 2019?
Det korta svaret är bäst hårdvara till lägst kostnad, med en bra support.
När vi betygsätter ett webbhotell ser vi på följande faktorer;
1. Kundsupport
2. Stabilitet
3. Prestanda
4. Priset för webbhotellet

Inleed levererar support på alla dimensioner, telefon, epost, chatt och till och med Skype.
Deras fenomenala stabilitet härleds till deras lokala serverhallar som ni finner i Falun och Tällberg. I kombination med 20 gbit/s internet-förbindelse, kom vi fram till på hittawebbhotellet att Inleed levererar den snabbaste upptiden på marknaden, om du ser till ”Första CPU-inaktivitet och ”beräknad inmatningslatens”.

Inleeds prestanda mot priset är dessutom riktigt bra prissatt. Under deras vps flik får du en tydlig struktur över de tre olika VPS paketen de erbjuder. Där det första kostar 199 kr/mån och innehåller Intel Xeon med en processor, 8 GB ram och 100 GB SSD lagring.
Dessutom erbjuder de tillgång till deras egna templates till operativsystemet till din virtuella server, samt möjligheten att välja vilket OS du själv önskar.
Allt detta sammanlagt gör Inleed till den bästa leverantören av virtuella serverar 2019.